• Inici
 • Propostes
 • Com treballem
 • Fem pinya!
 • Tombs de proximitat
 • La Companyia
 • On hem estat
 • Descàrregues
 • Contacte
 • La Companyia

  Tombs Creatius és una companyia de creació de jocs de Toni Tomàs, artesà i creador del projecte. L’any 2000 vaig decidir deixar la Companyia de Comediants La Baldufa, la qual havia fundat i en la que havia treballat durant quatre anys, i engegar el projecte de Tombs Creatius. Així, des de fa més de 10 anys, Tombs Creatius idea, dissenya i construeix artesanalment jocs de fusta de carrer per a totes les edats.

  En aquesta dècada de funcionament, hem tret al carrer 4 col.leccions de jocs : “La fira de les varietats” (2000), “El Traginer de jocs” (2004), “El Farolito de Tombs Creatius” (2008, col.lecció que està a Costa Rica) i “Colors de monstres” (2008). El 2009, colze a colze amb Carles Porta, hem coproduït la “Puck Cinema Caravana”, el cinema més petit del món.

  A Tombs Creatius pensem en els carrers com a espai de joc perquè aquest ha estat, des de sempre, l’espai de socialització i diversió de les persones, i actualment s’està perdent aquesta funció. És per això que les nostres propostes han omplert una bona colla de places, carrers, patis d’escola, festivals… d’arreu.

  Volem fer una menció especial de la participació de Tombs Creatius al FIA Festival Internacional de las Artes de Costa Rica l’any 2008. D’aquesta experiència en va sortir una col.leció de jocs, El Farolito de Tombs Creatius, que encara fa jugar a petits i grans dels pobles d’aquest país llatinoamericà.

  En la nostra trajectòria al llarg d’aquests anys, hem anat trobant públics molt diversos i diferents, de totes les edats. Tots han jugat i s’han divertit amb els nostres jocs i nosaltres ens hem anat carregant d’energia en cada un dels bolos que hem fet. Som una companyia de jocs que està en constant evolució, incorporant en cada nova proposta de jocs nous mecanismes, noves formes,…En definitiva, a Tombs Creatius sempre estem pensant en el proper joc.

  Alguns dels llocs que hem visitat
  Fira del Joc i la Joguina Diferent (Tona); PIR. Festival de Música y Cultura Pirenaicas (Aragó); Festes del Pilar (Zaragoza); FETEN Feria europea de teatro infantil y juvenil (Gijón); La Mostra. Fira de teatre infantil i juvenil (Igualada); Festival d’arts de Gandia; Festival Més Petit de tots (Sabadell); FITTA. Festival Internacional de Teatro de Títeres (Alcázar); Fira Mediterrània (Manresa); Fira de Titelles (Lleida); Festival Luglio Bambino (Florència, Itàlia); Festival PNRM (Olot); Festival de Teatro (Soria); Festival Esbaiola’t (Esterri d’Àneu); Festival Enclave (Burgos); Festes de la Mercè (Barcelona); Festival Internacional de títeres (Redondela).
  El nostre dia a dia

  Segueix-nos
   
  Tombs Creatius · Avinguda del Bosc, Nau 4 Bellpuig. T: (+34) 629 805 006 · (+34) 973 337 009 · info@tombscreatius.com