Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Anem a l’Esbaiola’t a pujar castells amb els nostres Xics del Xurrac

L’Esbaiola’t és una cita obligatòria al nostre calendari. Anar a Esterri d’Àneu al juliol és com mirar al cel de muntanya ple d’estels i obrir la boca o beure aigua fresca de la font al tornar d’una excursió pel Pirineu. Vaja, que ens encanta. I allà estarem un any més, celebrant l’11a edició d’aquest festival de les Valls d’Àneu envoltats de muntanyes i de famílies amb ganes de jugar amb nosaltres.

Enguany, carreguem a la furgo els Xics del Xurrac. Perquè la nostra especial colla castellera no ha estat encara a Esterri d’Àneu i volem que la gent que passi per la plaça també pugui gaudir dels reptes dels 17 jocs que té aquesta col·lecció. Entre el divendres 20 i el diumenge 22 de juliol, tothom podrem intentar aconseguir l’estabilitat de la pinya, trobar l’equilibri del pilar, enfilar-nos amb habilitat pel tronc, pujar amb valentia fins al pom de dalt com si fóssim l’anxeneta i celebrar-ho com les colles castelleres. Tot amb els jocs de fusta basats en la força, l’equilibri, el valor i el seny que li cal a tota colla. Però també inspirats en l’esforç, en la voluntat de superació, en la intel·ligència compartida, en la cooperació, en la integració de la individualitat per assolir un triomf col·lectiu, en la generositat, en l’amistat, en la resiliència i en l’esperit col·laboratiu que es desprèn de cada castell que s’intenta carregar a la plaça. Tot això és el que volem subratllar. Ens emociona veure i viure totes aquestes experiències de les colles castelleres i volem contribuir a explicar a casa i arreu del món perquè és tan especial el fet casteller.

Els 17 jocs que formen aquesta peculiar colla castellera dels Xics del Xurrac ens fan descobrir els secrets per pujar un castell. L’esperit casteller cal sentir-lo. I jugant jugant intentarem transmetre’l també a Esterri d’Àneu, mentre ens esbaiolem amb vosaltres.

Ens veiem allà!

Torna enrere
X