Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Col·lectiu Recrea’t: unió artística de companyies belgues i catalanes d’instal·lacions de carrer per vendre’s amb força al mercat europeu

  • ‘El Viatge’ i ‘L’estrany viatge del Senyor Tonet’ formen part del Col·lectiu Recrea’t juntament amb muntatges d’Espaces Cyclophones i A2manos

  • Tombs Creatius és una de les 7 companyies catalanes que participen al festival internacional d’arts de carrer d’Aurillac

La companyia d’arts de carrer Tombs Creatius participa aquesta setmana a la 34a edició del Festival International de Théâtre de Rue d’Aurillac, a França, una de les cites més importants i multitudinàries per a professionals de la programació teatral d’arreu d’Europa. Entre dimecres 21 i dissabte 24 d’agost, la companyia de Bellpuig instal·la al parc de la Fraternité de la ciutat francesa dues de les seves propostes: El Viatge i L’estrany viatge del Senyor Tonet. I ho fa amb una posada en escena col·laborativa. Tombs Creatius s’ha unit a una altra companyia catalana, A2manos, i a una de belga, Espaces Cyclophones, per tal de crear un col·lectiu artístic d’instal·lacions de carrer. El Collectif belgo catalan Recrea’t està format per 4 muntatges -dues col·leccions de jocs i dues instal·lacions de petit format- que tenen com a fil conductor el caràcter insòlit i participatiu de les propostes.

Tombs Creatius forma part del Col·lectiu Recrea’t amb la seva col·lecció de jocs de carrer L’estrany viatge del Senyor Tonet, un conjunt de 9 estructures creades amb fustes i materials de desús amb les que el públic de totes les edats juga i descobreix els secrets amagats del personatge que dona nom a la col·lecció, el Senyor Tonet. L’altra proposta que Tombs Creatius inclou en aquest col·lectiu catalano-belga és El Viatge, una caravana de fira on les persones del públic entren per viure una experiència individual i única, a més de secreta. La companyia belga Espaces Cyclophones ha creat una col·lecció d’artefactes fets amb restes de bicicletes amb els quals poder interactuar a través del joc; i els catalans A2manos posen l’ingredient més teatral al col·lectiu amb espectacles de petit format en una carpa on el tangram i la música en directe es combinen per oferir històries poètiques i delicades en un ambient íntim per a tots els públics.

L’objectiu d’aquesta “unió temporal” de propostes creatives és arribar a professionals de la programació d’arts de carrer amb més força. Els conceptes claus que ofereix Stradactiva, l’empresa distribuïdora internacional que agrupa les tres companyies, són la interactivitat amb el públic i el caràcter insòlit de les quatre propostes. Un producte complet d’arts escèniques per a tots els públics que inclou tant les instal·lacions lúdiques, com el teatre més narratiu o les experiències més vivencials.

Una de les 7 companyies catalanes al Festival d’Aurillac

El Festival International de Théâtre de Rue d’Aurillac, organitzat per l’Association Eclat d’aquesta localitat del sud de França, arriba a la seva 34a edició amb les habituals dues programacions paral·leles: l’oficial (IN) i el “Passage” (OFF). L’IN acull 18 muntatges de 12 companyies originàries de Bèlgica, Corea del Sud, França/Catalunya, Mèxic i Suïssa. Tombs Creatius forma part de l’OFF, que programa més de 600 propostes d’arreu del món en 144 espais diferents d’Aurillac, i és una de les 7 companyies catalanes presents al festival, amb A2manos, Claire Ducreux, Clownalaclown, Duo X Caso, Martademarte i Ortiga.

Amb més de 500 professionals acreditats, Aurillac és una oportunitat per continuar internacionalitzant les propostes de Tombs Creatius, que aquesta temporada ha portat els seus muntatges a 11 països d’Europa (Suècia, Dinamarca, Hongria, Rumania, França, Bèlgica, Portugal, Noruega, Alemanya, Holanda, República Txeca) i també, per primer cop, ha viatjat a Àsia, per actuar a Taiwan amb els Xics del Xurrac, la seva proposta basada en el món casteller.

La propera cita internacional serà el 7 i 8 de setembre amb la col·lecció de jocs Colors de Monstre al Festival Lollapalooza de Berlin, on Tombs Creatius va actuar l’any passat amb Xics del Xurrac, El Viatge i L’estrany viatge del Senyor Tonet.

Torna enrere
X