Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Els últims invents del Xesco Quadras de Peus de Porc arriben al Recrea’t a pujar l’autoestima del públic

El Xesco Quadras és un majara. Tal qual. I que consti, que per nosaltres, uns admiradors absoluts de la bogeria que és capaç de qüestionar-ho tot, de riure d’un mateix, de veure més enllà de qualsevol límit i de mirar el món de cap per avall, aquest és un elogi com no n’hi ha cap més. El Xesco Quadras és un majara i tot el que fa té el seu segell. Treballar amb ell, com hem fet en algunes ocasions no és que sigui un pou de sorpreses, és que és tot un llac de sorpreses. Un oceà sencer! En qualsevol moment pot aparèixer amb una idea nova que, per suposat, sembla impossible, però que en les seves mans i en la seva ment tocada amb el do de la imaginació desbordant acaba fent-se realitat.

Dit això, no cal dir res més. No cal explicar perquè volíem que formés part del Recrea’t. Ens agrada veure’ns envoltats d’aquesta aura de disbarat sorpresa i tenir al Xesco al costat, és una garantia. De fet, qual li vam preguntar quina proposta volia portar, ens va respondre que no estava segur de si en portaria 2 ó 4 i que encara n’estava maquinant alguna. Al final, en portarà dues. Una és de les que més ens emociona per l’efecte que té en les persones. L’elevador d’autoestima és tota una experiència que no us podeu perdre. Amb el nom n’hi ha prou per saber que a tothom li anirà bé. I el saló recreatiu que ens portarà per la zona de jocs… doncs també caldrà provar-lo.

Peus de Porc és la companyia a través de la qual porta a terme totes les seves grans ocurrències, però el Xesco fa mes d’una dècada que crea espectacles. Primer va ser amb Ne me Títere pas, amb qui va fer El Sainet del Senyor Rector, que -entre altres reconeixements- va ser la millor proposta innovadora de la 18a Fira de Titelles de Lleida (2007). Amb els titelles d’aquesta companyia, va treballar amb Gestmusic a la sèrie Los Algos, de Cuatro i, després produeix la sèrie República Tòxica de la Xarxa Audiovisual Local per a un públic adult. Amb aquesta companyia, el Xesco també va crear Campi qui puga i Circumloqui.

Al 2013, crea la companyia Peus de Porc i l’espectacle A taula! Aconsegueix el premi FETEN 2015 al millor espectacle de titelles. L’última proposta és I-MAG 341, un coet que fa volar la imaginació, que en el cas del Xesco és volar molt amunt.

Ara, aquest artista polifacètic, polivalent i policromàtic s’està desintoxicant del món titellaire. Si és que el món titellaire pot ser tòxic d’alguna manera. Però el cas és que el seu camí de creació està obert per explorar qualsevol idea que passegi feliçment pel seu cap.

Nosaltres volem estar ben a prop seu perquè la bogeria sempre és una inspiració i perquè les ments sense murs i sense línies de caligrafia són molt bona companyia. No tenim cap dubte que al Recrea’t, vindrà disposat a recrear-se.

Torna enrere
X