Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Engranatges, grans autòmats i jocs arribaran al Recrea’t amb l’art de Toc de Fusta

Toc de Fusta és la suma del talent i l’amistat de l’Albert i la Laura Utgé i l’Alfred Borràs. Com a companyia, van néixer tot just fa 8 anys, al 2010, amb la inquietud de reinventar la seva vida per fer alguna cosa diferent i fer-la de forma diferent. Ells mateixos expliquen que han unit la capacitat de reparar trastos vells que té l’Albert, fuster i inventor de tota la vida, amb l’art i l’alegria de la Laura i la tècnica de l’Alfred, constructor de catapultes i castells aeris.

Amb aquesta imparable combinació i aquest punt de partida, van començar a donar vida a la fusta i a crear autòmats gegants amb formes d’animals. El primer en néixer del taller instal·lat a Les Avellanes va ser un gran ocell que un parell d’anys més tard va volar fins al Festival Internacional de las Artes de Costa Rica, juntament amb altres autòmats de gran format. El mateix any, al 2012, portaven a Fira Mediterrània de Manresa la seva primera col·lecció de jocs de fusta: ‘Els amics d’en Crusoe’.

Han recorregut places de tot arreu, tant de Catalunya com d’Europa fent el que saben fer tan bé perquè els apassiona. Igual que a nosaltres. Amb Toc de Fusta compartim tantes passions… Ens encanta jugar, perquè no renunciem a despertar l’infant que portem al nostre interior, i ens encanta fer jugar a tothom. No parem mai de crear. El nostre cervell bull constantment i ens calen constantment papers al costat per dibuixar, fer esborranys, traslladar amb un llapis el que la imaginació impacient ens crida.

Ens encanta el que fa Toc de Fusta. I sentim un orgull molt especial perquè una de les tres llavors d’aquest projecte va treballar al taller de Tombs Creatius durant uns quants anys. Veiem amb entusiasme com dibuixen el seu propi camí avançant amb els engranatges, pujats a grans autòmats i explicant històries a través dels seus jocs a parcs i places. Ens encanta compartir tantes coses amb Toc de Fusta. Una filosofia de joc, una història que s’entrecreua, l’atracció per la fusta. Per tot això és tan especial per nosaltres que portin els seus invents al Recrea’t. Les seves propostes es barrejaran amb les de Katakrak i amb les nostres, en l’Olla Barrejada que instal·larem a la plaça el proper 12 d’octubre amb una cinquantena de jocs. Si això no desperta l’infant que tothom portem a dins, ja no sabem què ho farà!

Torna enrere
X