Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Estem a punt per viatjar a Malmö, però… Malmö està a punt per rebre els nostres Xics?

Aquests dies no han estat només de bolos amunt i avall amb les col·leccions de jocs de Tombs Creatius. El taller també treu fum, perquè estem millorant els Xics del Xurrac. I ho fem per a que quan arribin a Malmö (Suècia) la setmana que ve, ho facin amb tots els elements per aconseguir que la gent que s’atansi a jugar amb la nostra colla castellera de fusta visqui una experiència més completa.

Per què? Us preguntareu. Doncs perquè havíem notat que a Europa no tenen tants referents del món casteller com tenim aquí i que calia reforçar els jocs basats en l’experiència castellera amb imatges de colles de carn i ossos. Per a que la magnitud, els detalls, els conceptes fossin més gràfics. Si cal pujar un pilar amb peces de fusta, millor veure com és un pilar de persones; si cal fer pinya, cal saber que la col·laboració és crucial per començar a pujar un castell. Veure-ho, ni que sigui en una fotografia, et permet connectar.

Així que vam buscar imatges que il·lustressin tot allò que ens va inspirar per crear els Xics del Xurrac. Va ser senzill perquè n’hi ha tantes i tan boniques, que ho vam tenir fàcil. A més, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, els Manyacs de Parets i la Colla Castellera de Figueres han tingut la generositat de cedir-nos imatges d’algunes jornades en què han participat. (Mil gràcies!) Aquestes fotografies de pinyes, de pilars, d’enxanetes, de criatures enfilant-se, de grans estructures, les hem imprès en vinils per crear quatre panells de fusta amb dues cares que acompanyaran a partir d’ara aquesta col·lecció de jocs.

La nostra colla castellera, el nostre joc simbòlic d’aquest patrimoni mundial està més complet així. Us agrada?

Torna enrere
X