Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Fem 20 anys i ho volem celebrar recreant-nos

Fem 20 anys però en realitat ens sentim com una criatura que en fa 5. No perquè no vulguem sumar espelmes al nostre pastís, sinó per l’emoció que ens desperta celebrar-ho. Sentim que ens fem grans i tenim ganes de saltar i cridar i dir-ho a tothom i de fer una festa i de convidar molta gent i de llençar confeti i de posar música i de ballar i de passar-nos el dia jugant. Tenim unes ganes gegants de fer una festa de colors que preparem amb molta il·lusió.

Els 20 són una data rodona. I sabem que si no tinguéssim cinc dits a cada mà, potser celebraríem els 13 o els 21 i mig. Però 20 són els anys que podem comptar amb mans i peus. I què més dona? Sentim que tenim moltes coses a celebrar, que aquest projecte que va nèixer com una aventura ens ha portat per camins que ni somiàvem en començar a caminar-los. I també tenim la satisfacció d’haver aconseguit transmetre a la gent l’íntima motivació que ens ha portat al llarg d’aquests anys a crear, a idear, a construir, a inventar i a reinventar universos imaginaris que facin d’aquest un món més bonic. Tenim 20 anys, però la mirada és d’infant. I volem brindar per a que així sigui per molts més anys. Que no ens cansem de jugar. Que no ens cansem de sortir a la plaça i de gaudir del carrer per fer de l’espai públic un lloc per recrear-nos.

A Tombs Creatius vam començar explorant els jocs d’enginy primer barrejant materials diversos i després centrant-nos en la fusta com a matèria primera que permet fer realitat el que dóna tombs a la nostra imaginació d’una forma viva. El que hem creat al llarg d’aquest temps, primer amb la col·lecció del Traginer de Jocs i després amb els Colors de Monstre i L’Estrany Viatge del Sr Tonet, sempre ha estat fet amb les mans. És artesanal. És únic. Igual que els moments que es generen a través de propostes que ens plantegen reptes, que ens conviden a tornar-ho a intentar, que ens reclamen canviar la mirada, que ens retornen a la infància que mai ha sortit de dins nostre. La nostra matèria primera és la fusta perquè, igual que la nostra creativitat, està viva i ens crida a tocar-la, a donar-li forma, a jugar amb ella.

Però els anys també permeten anar més enllà i en el nostre ADN també hi és l’inconformisme d’evolucionar i d’incorporar noves idees per a generar vivències. Volem jugar, però també volem viure emocions. La caravana Puck, amb l’il·lustrador Carles Porta com a soci, i El Viatge són les primeres passes d’un camí que també volem explorar, portant al carrer oportunitats per sentir, per vivenciar, per escoltar-nos, per deixar bategar el nostre cor i permetre emocionar-se la nostra ment. Celebrem 20 anys precisament al mig d’un procés creatiu amb una ebullició d’idees que ens portarà a noves propostes per continuar fent el que més ens agrada fer: compartir el nostre joc, proposar noves formes de diversió, crear per convidar a la gent a recrear i recrear-se.

Fem 20 anys i podem mirar enrere i veure una bona part del camí recorregut. Però com que la vida i els projectes són com un arbre, res queda enrere; tot forma part de nosaltres. I des d’una copa que va veient com les branques floreixen de colors i com sorgeixen fruits dolços, ens agrada sentir que hem crescut i que continuem cap amunt. I volem celebrar-ho amb aquest cor i aquesta mirada d’infant que hem alimentat des del principi. Per això, ens sentim com una criatura de 5 anys que celebra la festa del seu aniversari amb il·lusió i entusiasme. Ens hi volem recrear.

Torna enrere
X