Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Hibernació revolucionària i els encanteris del Senyor Tonet

No és que haguem desaparegut. No estem amagats sota la taula perquè ens faci por el 2019. Ni tan sols és que ens haguem quedat sense res a dir. Més aviat al contrari! Se’ns acumulen les notícies, el calendari comença a estar ple, els projectes bullen a les nostres ments i les pissarres de l’estudi estan a vessar de paraules, preparatius, idees, terminis, esborranys i anotacions.

I per si no n’hi ha prou, el taller està ple de jocs, peces, trossos de fusta, pintures, eines i papers amb dibuixos. Desordre? Caos? Hivernació creativa? La revolució? La re-evolució potser… El cas és que el Toni no para de pensar que cal aprofitar aquests mesos més aturats per les arts de carrer per fer una posada a punt als jocs i als artilugis. I el Diego no para de treure fustes i pinzells i tornavisos. I com si fos una dansa sense fi, van retocant, revisant, reparant, restaurant, recol·locant… i respirant! Inspirant, sobretot, perquè amb els jocs sobre la taula del taller recorden que un dia al festival de noséon van pensar que estaria molt bé que aquell joc de Colors de Monstre incorporés un mecanisme diferent. O que el joc de la Marroneta i les aranyes necessita que li canviïn el circuit de baixada de la bola. I en fan un de nou!

I així matí rere matí.

 

Entre totes aquestes feines re-evolucionàries, un dels treballs més especials que el Toni i el Diego han fet aquest gener al taller és incorporar un sistema d’il·luminació per a L’Estrany viatge del Senyor Tonet. Fa mesos que les llumetes ens voltaven pel cap. El Sr Tonet és tan especial que ha de poder jugar-se també a les fosques. És tan màgic que mereix moments màgics a la nit. I l’empenta final ens la va donar una festa perfecta per a aquest incansable viatger en busca sempre d’aventures: El Cau de Bruixes de Centelles. No ens digueu que no és una bona excusa per il·luminar els jocs! El cap de setmana del 16 i 17 de febrer, aquesta localitat d’Osona compleix la seva dita. “A Centelles, bruixes totes elles”. I el Senyor Tonet s’envoltarà de màgia, de contes a cau d’orella, de tallers familiars per no oblidar tot allò que envoltava dones sàvies cremades a la foguera. I afegirà misteri amb les seves caixes plenes de secrets, d’històries de viatges i d’aprenentatges. Qui vulgui jugar al matí, a plena llum del dia, podrà fer-ho com fins ara, però qui vulgui fer-ho amb nocturnitat, està de sort! Les bruixes de Centelles ens acompanyaran a la plaça Vella i potser fins i tot us ajuden a desxifrar els enigmes per descobrir les històries animades que hi ha a dins de cada caixa.

 

L’únic que esperem és que no cremin ningú, que la fusta té totes les de perdre!

Aquí teniu el programa.

A Centelles aprofitarem per demanar algun encanteri a alguna bruixa còmplice, que tenim molta feina per davant i ben a prop!

Però això, us ho explicarem en tornar.

Torna enrere
X