Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Itinerània ens proposa un escape room en una caravana: descobrirem qui va matar el conill al Recrea’t

No us fa enveja la gent que és capaç de materialitzar un dibuix, un esborrany d’un invent boig? De convertir-lo en un artilugi real, que es pot tocar? A nosaltres, sí. Per això Itinerània ens ha deixat amb la boca oberta cada cop que ha creat alguna cosa. I quedar-nos amb la boca oberta ens encanta! Hem compartit amb ells molts espais. Com nosaltres, reivindiquen el carrer com a lloc de trobada, com a espai festiu i també creatiu i els jocs i les instal·lacions lúdiques com una forma de fer art per a que tothom en gaudeixi i en participi. És això, la participació del públic, la que fa que les propostes d’Itinerània cobrin vida.

Furti Coromina i Paco Hernández, les ànimes de la companyia, es van conèixer al 2001 al bressol de Guixot de 8. Allà van aprendre de Joan Rovira l’art de crear jocs amb materials recuperats. Sumant una capacitat per inventar mecanismes insòlits i la seva autenticitat, Itinerània va nèixer uns anys més tard amb tot el necessari per portar-nos a mons de diversió absoluta. El primer projecte van ser les Cibicletes i el Laberint, que van veure la llum a la Fira de la Pesseta de Tona el 2006. Titeretú i un altre laberint, el II, han estat les següents creacions abans d’arribar a l’última, la que portaran al Recrea’t: l’Escape Caravana. Ens encanta aquesta proposta. És difícilment descriptible. Com sempre, cal participar-hi. Com sempre, hi ha mecanismes divertits i enginyosos, artilugis fets per jugar i per posar-nos a prova. I com sempre, hi ha una part de bogeria fàcilment contagiosa. Com a bon joc d’escapisme, necessita un punt de partida. Cal un enigma per resoldre, un motiu pel qual fugir o una raó per trobar un tresor. En aquest cas, el Furti, el creador d’aquest invent, ens proposa resoldre un misteri: qui ha matat el seu conill. Només amb el vídeo promocional ens podem fer una idea de la capacitat d’Itinerania de fer-nos vibrar.

Així que al Recrea’t també tindrem una escape room i descobrirem qui va matar el conill i ens divertirem participant com sempre fem quan estem amb Itinerania.

Per això no ens estranya que hagin viatjat per països com França, Portugal, Bèlgica, Itàlia, Alemanya, Àustria, Regne Unit, Suïssa, Luxemburg, Eslovènia, Croàcia, Letònia, Dinamarca, Noruega, Singapur, Costa Rica, Hong Kong o Bahrain. El món es mereix jugar amb ells. Si la humanitat dediqués més energies a jugar, per exemple amb els mecanismes i invents insòlits que crea Itinerania, tenim la convicció que seria un lloc més bonic. De moment, intentarem canviar-lo una mica al Recrea’t.

Torna enrere
X