Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Katakrak ens deixarà amb la boca oberta amb els seus artilugis “recicreats”

Ja no recordem quan vam conèixer a la gent de la companyia Katakrak. Potser quan es comparteix la mirada de les coses, et coneixes de sempre, tot i que no ho sàpiguis. En tot cas, portem jugant junts molt de temps, compartint espais a fires, festivals, festes i places. I també compartint la reivindicació d’un art, l’art de carrer, l’art de jugar, l’art de crear enginys per a que la gent es diverteixi posant-se a prova, l’art de fer participar, l’art de plantejar reptes i generar col·laboracions, l’art de fer escoltar l’infant que tothom portem a dins. Per això i perquè també han escrit una pàgina de la nostra història de 20 anys, els hem convidat al nostre aniversari i ens portaran un regal ben especial. Triaran per l’ocasió una selecció de 15 jocs d’entre totes les col·leccions que tenen. Així, podrem fer un tastet de l’Animalada, dels Recicloperats, dels enginys Eko.Poètiks i també dels Trastuss. Ens encanta jugar amb els seus artilugis i que puguin formar part de l’Olla Barrejada de jocs que instal·larem a la plaça 1 d’octubre serà tot un luxe.

La companyia Katakrak és una mica més jove que Tombs Creatius. Té els seus orígens a Tona, que és un poble amb vibracions juganeres perquè durant els 80 van sortir d’allà iniciatives molt especials relacionades amb el món lúdic: La Fira de la Pesseta, la Fira JocJoc i també la companyia veterana Guixot de 8, pionera d’un tipus de propostes artístiques de les quals hem begut tant Katakrak com Tombs Creatius. De fet, la Sandra va treballar molt temps en aquesta companyia abans de volar pel seu compte. Això va passar al 2004. En 4 anys va crear les primeres dues col·leccions de jocs, L’Animalada i els Recicloperats. Al llarg dels anys, amb inspiració i col·laboració d’altres companyies, com Itinerania o Tombs Creatius, van anar creant altres propostes incorporant materials, altres formes de jugar, però sempre amb una mateixa idea: crear artefactes nous per a ser gaudits pel gran públic tot aportant valors que els importen, com la sostenibilitat, el treball per l’autosuficiència i la creativitat.

 

Amb els seus jocs a la plaça podrem trobar barreges d’objectes dispars com bicicletes que es converteixen en elefants, restes de ferro i canonades que esdevenen un flamenc… Això i tantes altres coses que ens deixen sempre amb la boca oberta. Tot serveix per jugar, qualsevol material, qualsevol residu es pot reconvertir en una diversió. Així que només ens farà falta deixar-nos sorprendre, obrir bé els ulls i gaudir amb ànima infantil. Segur que ens ho passem genial.

 

Torna enrere
X