Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

La col.leccio de jocs “ Els Xics del Xurrac” inspirada i basada en el món casteller, recrea els valors i les idees claus a l’hora d’alçar castells

La col.leccio de jocs “ ElsXics del Xurrac” inspirada i basada en el món casteller, recrea els valors i les idees claus a l’hora d’alçar castells. Els castells són una complexa cosa “ simple”: carregar i descàrregar un castell. Per això estem creant jocs SIMPLES, de dinàmica sencilla i d’una jugabilitat POTENT com els castells.

I “juguem” amb els conceptes i valors castellers. I juguem amb diferents part del cos: peus / mans /cap / cul / vista / cos sencer… Sense perdre de vista ni un sol moment, els valors castellers, sense els quals els castells, sencillament, no són possibles.

TEMPS. Fer pujar i baixar un pilar en un temps concret. EQUILIBRI, també amb el cul, per fer baixar suaument l’anxaneta. ESPAI, proposem alçar un pilar caminant i amb ell, en equilibri, anar d’un lloc a l’altre de la plaça creuant un recorregut sinuós. Per als PETITS hem creat uns jocs d’encaixar peces, ben encaixades, per fer alçar el pilar. HABILITAT, també visual… si el castell ha fet llenya.. ohh! Però salvem el màxim nombre de castellers! Ep! sense que ningú hagi pres mal! ENGINY, Si en tens, d’enginy, podràs resoldre com pots fer arribar el castell el més amunt possible!. Les INSTRUCCIONS del cap de colla seran vitals per arribar amunt, be amunt. Qui farà de cap de colla? COORDINACIO imprescindible: Tu aguantes el pilar de l’altre. L’altre el teu. Només si aneu ben coordinats, de temps, tempo, i pols, el castell re-eixirà…

Com veieu els jocs “ dissenyats” reflecteixen el món casteller. El que es veu i el que no es veu

Alhora que crearem noves dinàmiques de joc i joc compartit entre la gent de la plaça. A plaça, TOTS fem castells!.

El nostre taller bull dels “ xics” en construcció. Combinem grans sessions de taller amb refinades trobades amb en Carles Pijoan, que hi dóna el toc. I mentrestant viatgem amb la resta de col.leccions de Tombs per mig Europa amb l’ull posat en la tardor.

Abans farem uns trobades amb els Margeners de Guissona i els Tirallongues de Manresa. Les dues colles apadrinaran el “ debut” dels “ xics” a la Fira Mediterrània Manresa 2018. L’estrena ja té dies i lloc. A la Plaça Major de Manresa Divendres, 7, dissabte 8 i diumenge 9 d’octubre.

I vosaltres, ja heu pensat quin dia teniu plaça per als “ Xics del Xurrac” a la vostra ciutat?

Torna enrere
X