Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

La nova producció de Tombs Creatius, seleccionada per FiraTàrrega al programa Suport a la Creació 2020

  • El nou espectacle ‘Secrets’ proposa un nou format escènic i és un dels 18 projectes artístics seleccionats enguany per Tàrrega

  • Tombs Creatius és una de les 5 companyies incloses a l’apartat “Guaret” per estrenar al 2021 i és l’única que proposa el joc com a llenguatge dramatúrgic

La companyia d’arts de carrer Tombs Creatius ha estat una de les 18 companyies escollides per FiraTàrrega per a formar part del programa Suport a la Creació que impulsa el certamen per assessorar les companyies en tot el procés de producció dels seus nous espectacles. Així, la nova proposta de Tombs Creatius, que porta per títol Secrets, és un dels projectes que FiraTàrrega ha seleccionat i que està acompanyant enguany en totes les fases de la creació, des de la idea fins a la distribució. Secrets s’inclou en l’apartat “Guaret” del programa de la fira d’arts de carrer, que acull produccions de dos anys de durada, i s’estrenarà a FiraTàrrega al setembre del 2021.

L’exploració d’un nou llenguatge escènic

Secrets és un espectacle vivencial de carrer que proposa experimentar les emocions que envolten els secrets des de diferents mirades. La producció explora un nou camí d’expressió artística amb un format a cavall entre la col·lecció de jocs i els entresorts de fira, sense deixar de banda el llenguatge de la interactivitat amb el públic per explicar històries, que és l’essència de Tombs Creatius. Per crear aquesta nova proposta, que serà la novena, la companyia de Bellpuig, amb Toni Tomàs al capdavant, comptarà amb el talent de l’artista Toti Toronell com a responsable de la direcció dramatúrgica de l’espectacle.

Secrets està actualment en la fase inicial del procés de producció, en plena exploració creativa tant dels continguts com del format de l’espectacle, que ha de continuar la línia d’experimentació amb el llenguatge teatral de les vivències interactives, dels jocs de carrer per a tots els públics i de les experiències emocionals que la companyia ja va inciar amb produccions com L’estrany viatge del Senyor Tonet o El Viatge. Els secrets són emocionants. S’expliquen a cau d’orella, es descobreixen pel forat del pany o de vegades, es revelen a l’obrir el candau d’una capsa. El cor sempre batega més ràpid quan estàs a punt de conéixer un secret, que també pot ser un interrogant etern. El nou espectacle s’aventura a entrar al món dels sentiments a través del llenguatge del joc. La temàtica dels secrets i tot allò que els envolta és l’excusa per fer viure al públic emocions i per plantejar preguntes.

Una de les 18 companyies escollides

El programa Suport a la Creació de FiraTàrrega porta ja 10 anys seleccionant projectes artístics que incorporen innovacions tant en la temàtica com en el llenguatge de les arts de carrer. En la selecció d’aquest programa d’acompanyament a la creació hi ha 18 projectes de professionals tant de Catalunya i l’estat espanyol com internacionals. Els que tenen previst estrenar enguany són Aina Tur, Carla Farreny, Cia Moveo, Eléctrico 28, Enmedio y Andrea Paz, Grandia/Martorell/Vilajuana, Hands Down Circus, Íntims Produccions, la Industrial Teatrera, Magí Serra i Anamaria Klajnscek, Métrica bárbara, Rawscenography i Rui Paixao. Els que formen part de l’apartat anomenat “Guaret” del programa són projectes a dos anys vista que estrenaran els espectacles en l’edició 2021 de FiraTàrrega. A banda de Tombs Creatius, són: Cia Pau Palaus, Haa Collectiv, Hermanas Picohueso, Kamchàtka.

Formar part d’aquest selecte grup de companyies del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega suposa un impuls en el projecte artístic de Tombs Creatius i també un reconeixement a la tasca de recerca de nous llenguatges expressius que la companyia de Bellpuig fa a través de les seves instal·lacions. L’acompanyament i assessorament de FiraTàrrega permetrà explorar nous circuits de distribució i també buscar complicitats en forma de finançament o de coproducció precisament en un moment crític del sector cultural.

Torna enrere
X