Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

La Tresca i la Verdesca, una altra companyia que fa 20 anys, es recrearà el dia 12 a Bellpuig

Celebrar 20 anys al mateix temps que La Tresca i la Verdesca afegeix encara més emoció al Recrea’t. El Claudi, el Toni i el Jordi seran els encarregats de tancar la festa amb el seu espectacle Zum, que tindrà un final sorpresa per tancar el 20è aniversari de Tombs Creatius com cal.

Tombs i la Tresca hem compartit espais, sobretot places, on ens hem divertit amb música i jocs. I enguany encara compartim més coses. Les dues companyies fem 20 anys i totes dues tenim ganes de celebrar-ho. Així que Tombs estarà a la festa de La Tresca el 7 d’octubre al passeig de la Rambla de Badalona amb els Xics del Xurrac i la Tresca estarà al Recrea’t de Bellpuig.

És un  luxe tenir amics com la Tresca en el programa del Recrea’t. I no només perquè siguin una companyia amb trajectòria reconeguda i uns quants premis a les espatlles. Sinó sobretot perquè tenen un talent infinit i, a sobre, ens el porten com a regal a la festa d’aniversari. I és que aquest grup de música per a tota la família puja als escenaris amb molt més que instruments de música i un micro per cantar. Els seus concerts són tot un espectacle que barreja animació, interacció amb el públic, jocs i cançons de composició pròpia.

La Tresca va fer 20 anys el passat abril, quan es van complir exactament dues dècades de la seva primera actuació, Això, allò i allò altre, al 1998, a la Garriga. En aquest temps, en Claudi Llobet i en Jordi i en Toni López, ataviats com a abelles a l’escenari o fent poesia amb jocs d’aigua, han creat diversos espectacles (Zum, A quan va la mel?, Històries d’Aigua, Maquinaigües 1909, Per un instant -amb Xirriquiteula Teatre-, L’Endrapasomnis La Nena dels Pardals -totes dues amb Teatre al Detall-) i han editat tres discos, sempre amb la discogràfica Temps Record: La Tresca i la Verdesca, Quatre L’Endrapasomnis

No s’han aconformat amb la música; per gust i per necessitat, han explorat el món teatral. De la mà amb Xirriquiteula Teatre creen l’espectacle Per un instant al 2011, que els obre les portes de noves experiències escèniques. Uns anys després, és la companyia Teatre al Detall qui truca a la seva porta per encarregar-los la banda sonora del seu espectacle L’Endrapasomnis. La música d’aquesta adaptació teatral de l’obra de Michael Ende es converteix en el seu quart disc i els val la nominació als premis Enderrock com a millor disc de música familiar del 2014 i l’obtenció del Premi de la Crítica en la modalitat de teatre per a públic familiar. A més, suposa l’inici d’una relació amb Teatre al Detall que els ha servit per celebrar dues dècades recollint premis allà on van. I és que l’última col·laboració que han fet ha estat La Nena dels Pardals. La Tresca ha tornat a posar les notes musicals a la història i en alguns bolos la toca en directe. Aquest espectacle va guanyar el premi al Millor Espectacle de la Mostra d’Igualada 2018 per votació popular, després d’haver rebut el Premi de la Crítica de Recomana a Millor Espectacle familiar del 2017 i de ser també el Millor Disc de la Crítica per al públic Familiar 2017 als Premis Enderrock per la seva banda sonora.

No us venen ganes de gaudir-los? Doncs el dia 12 a les 19h, actuen a l’escenari de la plaça 1 d’octubre de Bellpuig. La Tresca tambés es recrearà amb nosaltres.

Torna enrere
X