Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

L’Anna Roca ens descobrirà ‘El secret de la Nanna’, mons imaginaris a petites dosis

Ho confessem: envegem la capacitat de crear mons imaginaris amb paraules que té la Companyia de Teatre Anna Roca. La senzillesa i la tendresa a l’hora d’explicar històries, a l’hora de transmetre la il·lusió per viatjar a terres llunyanes, a l’hora d’enlluernar amb les paraules, es barreja amb la passió amb què tant l’Anna com el Jordi viuen aquesta professió. L’art d’explicar contes té ingredients que no es poden mesurar en una balança com quan fas croquetes. Requereix una saviesa que esdevé encant innat servit en cadascuna de les funcions que fan.

Treballar amb ella com hem treballat al llarg de la nostra trajectòria ens ha permès contagiar-nos d’aquesta capacitat per imaginar i deixar-se seduir per les coses boniques. Vam acompanyar a l’Anna en la creació artística del Secret de la Nanna i això, a banda d’enriquir-nos, ens ha fet guanyar una amiga. Per això ens encanta i ens fa molta il·lusió tenir la companyia d’Anna Roca al programa del Recrea’t. Vindrà amb el seu camió que fa de sala i d’escenografia a l’hora amb el seu últim espectacle, El secret de la Nanna. No us podem explicar moltes coses d’aquesta proposta perquè és un secret. Shhhhhhtt! Per això encara serà més màgic descobrir-lo al Recrea’t. Serà com degustar petites delicatessen de mons preciosos i fantàstics dins d’aquest camió en què caben poc més d’una desena de persones. L’encant d’escoltar històries i de deixar-se transportar per la música de les paraules encara és més encantador si es pren a petites dosis.

El secret de la Nanna és l’últim espectacle d’aquesta companyia de teatre familiar que va començar la seva trajectòria l’any 1996. Els Contes de l’Anna van ser la seva primera proposta i es va convertir en un èxit de públic. A poc a poc va anar afegint teatre a les seves històries i els Contes al Terrat, Can Pere Petit, Quan Jo era petita, Conten cinc, Les sabates noves de l’emperador o La granja més petita del món van anar consolidant la companyia, centrada fins llavors en explicar històries a famílies senceres.

Al 2010, van voler explorar altres camins i van produir Captius i sota la direcció de Josep Maria Miró van explicar contes de Joan Barril. Van canviar de registre i van canviar de públic. Va servir per experimentar amb altres formes narratives, altres paraules i també per veure que les cruïlles estan per descobrir paisatges nous i anar variant la ruta segons flueix la vida. I així va ser com van tornar a apostar pels canvis i van decidir-se a portar als escenaris una idea que fins llavors s’havia quedat al calaix: Momo. La versió lliure que la companyia va fer d’aquesta història de Michael Ende va suposar un èxit i un reconeixement tant del públic com de la crítica. Va guanyar el premi de la Crítica 2015 i també va ser candidata als Premis MAX 2015 i 2016.

El que tenen els experiments i les expedicions per explorar és que quan comences, no pots parar. Per això, la companyia de teatre d’Anna Roca ja no vol deixar de plantejar-se reptes i ha creat El secret de la Nanna. Petit i intens, contes dins la caixa d’un camió i un secret que tenim moltes ganes de descobrir el 12 d’octubre a Bellpuig.

Torna enrere
X