Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Posem la catifa vermella per a ymedioteatro, que ens porta els seus objectes amb ànima (del sud)

Va ser un amor a primera vista. L’encant del Sud ja ho té això. La programació de fa 5 ó 6 anys de la Mercè ens va col·locar plegades a les dues companyies al mateix espai. El sentit de l’humor andalús i el nostre costat més catxondo van fer la resta. La capacitat inigualable d’ymedioteatro per donar expressivitat als objectes ens va enganxar des del primer moment. L’ànima de les coses sempre ens ha fascinat i aquesta companyia de Torreperogil (Jaén) té el poder de posar emoció a objectes inerts. A les seves mans, una bossa de plàstic, unes ulleres de cul d’ampolla, un silló i unes sabates de taló es converteixen en la Manuela. I si canviem les sabates per una cullereta, ja és una estrella del rock. Nosaltres ens preguntem: Com ho fan?! Com són capaços d’injectar la tendresa, el geni, l’alegria…? Com?! Qualsevol mortal, tot just pot posar la compra en una bossa de plàstic! O beure vi del silló! Però a ells no. A ells els hi surten ànimes, personalitats, emocions, somriures i llàgrimes, uns personatges que es guanyen la complicitat del públic des del primer moment.

Amb el temps, ens hem deixat de fer preguntes i, senzillament, ens deixem emportar per aquesta màgia. Com qui deixa que l’il·lusionista el meravelli amb els seus trucs. Ja sabem que és una bossa de plàstic, però nosaltres tenim unes ganes boges de tornar a veure a aquesta vídua que parla del seu Aurelio, que al cel sia, i que acaba fent de bailaora en un impuls de festa. Tenim tantes ganes de veure-la a ella com al Santos Sánchez i a l’Alex Ramos, que són qui posaran les mans (i l’ànima) per a que tornem a estimar a la Manuela. Ho faran en un espai petit, de 7 metres quadrats, on sembla mentida que hi càpiga tot el talent que tenen.

L’espectacle que portaran al Recrea’t es diu Sie7e, precisament perquè el fan en un espai de 7 metres quadrats, encabit en una carreta on caben tot just una quinzena d’espectadors. Com si fos teatre de fira del d’abans. Del que rodava pels pobles.

 

 

Aquesta proposta de petit format creada al 2012 és una de les cinc que ha produït aquesta companyia andalusa i amb ella, ymedioteatro va aconseguir fer un salt, sobretot a nivell internacional, i ha voltat per tot Europa. A més, ha aconseguit diversos guardons, com el de Millor Espectacle al Festival de Teatro de Feria del Parque de las Marionetas de Zaragoza al 2013, o el premi del IV Festival ANIMA-T de Villar del Rey (Badajoz).

El 12 d’octubre seran amb nosaltres al Recrea’t. Com que som amics i tenim moltes ganes de veure’ls potser no ens hem aturat prou a pensar que tindrem a l’espai d’Entresorts una veritable joia, una companyia i un espectacle reconeguts arreu d’Europa per la seva tècnica, per la seva creativitat i pel seu talent explicant històries, que és el que més els hi agrada fer a ells. Serà un plaer immens tenir-los amb nosaltres.

 

Torna enrere
X