Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Tombs Creatius porta aquest Nadal les seves produccions per Catalunya, València, Madrid i França

  • PUCK i la seva troupe serà fins a finals d’any a la fira de Nadal de Plaça Catalunya de Barcelona i després, a L’Envelat de Sant Cugat

  • L’estrany viatge del Senyor Tonet viatja a França aquest diumenge i és a l’espai Matadero de Madrid tot el Nadal, mentre Colors de Monstre s’instal·la al saló ExpoJove de València

El taller de la companyia de Bellpuig Tombs Creatius es quedarà gairebé buit aquestes festes de Nadal, ja que portarà les diferents instal·lacions participatives a fires i festivals de Nadal tant de Catalunya, com de Madrid, València i França. Així, el calendari d’actuacions de la companyia d’arts de carrer està ple des d’aquest cap de setmana fins al 8 de gener. Les instal·lacions Colors de Monstre, Xics del Xurrac i L’estrany viatge del Senyor Tonet i també la nova producció PUCK i la seva troupe són les escollides per part de diferents programacions de Nadal per tal d’oferir joc per a tota la família durant aquestes festes.

La producció estrenada l’any passat PUCK i la seva troupe per celebrar el desè aniversari de la PUCK Cinema Caravana serà una de les atraccions d’aquest Nadal a la programació d’arts de carrer que se celebra a la Plaça Catalunya de Barcelona des d’aquest cap de setmana. Així, la rulot-cinema juntament amb els jocs basats en els curtmetratges d’animació que s’hi projecten i amb el mural d’il·lustració en directe a càrrec de Matías Tolsà passaran 9 matins a Barcelona fent gaudir al públic d’aquest mini festival de l’animació i la creativitat, fins el 30 de desembre. Per començar l’any, PUCK i la seva troupe seran a l’espai L’Envelat de Sant Cugat del Vallès el 3 i 4 de gener.

La instal·lació participativa L’estrany viatge del Senyor Tonet comença la seva gira nadalenca aquest diumenge viatjant a la localitat francesa de Colliure, a la Catalunya Nord, on participarà a la fira de Nadal de la ciutat. L’actuació central d’aquestes festes serà, però, l’estada a l’espai Madrid Matadero, a la capital espanyola, on l’any passat Tombs Creatius ja va portar la seva PUCK Cinema Caravana. L’estrany viatge del Senyor Tonet serà al centre madrileny del 22 de desembre al 3 de gener amb dues sessions diàries d’aquesta instal·lació participativa ideada i creada amb fusta i materials de desús per per Toni Tomàs i il·lustrada per Carles Porta. La producció combina el joc artesanal amb la robòtica i després de ser a Madrid Matadero, tancarà la gira encara a terres madrilenyes, a Colmenar Viejo. El 7 i 8 de gener, Tombs Creatius serà una de les 7 companyies participants a la primera edició de Nadal del festival de teatre de carrer Saltimbanqui.

Xics del Xurrac, la instal·lació participativa basada en el fet casteller creada per Toni Tomàs amb la direcció artística de Carles Pijuan, comença la seva aventura nadalenca aquest cap de setmana a la fira TocaFusta de Torelló. És el tercer any consecutiu que Tombs Creatius participa en aquest certamen dedicat al joc i a la joguina de fusta. Després, la primera colla castellera nascuda en una fusteria viatjarà a Llavorsí, per tancar l’any escolar amb una festa de joc el 22 de desembre. I el 3 i 4 de gener, participarà a les activitats lúdiques que organitza l’associació de comerciants de l’Hospitalet de Llobregat prèvies a la festivitat de Reis.

I per acabar, la instal·lació que s’ha convertit ja en clàssic: Colors de Monstre. Aquesta creació, la primera que va combinar joc amb il·lustració incorporant Carles Porta com a director artístic, s’instal·larà al saló de Nadal ExpoJove de València entre el 26 de desembre i el 4 de gener.

Torna enrere
X