Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Tombs Creatius porta el seu nou espectacle ‘Secrets’ de gira per Suècia durant un mes

  • La companyia d’arts de carrer de Bellpuig recupera aquest estiu l’activitat internacional prepandèmia

  • Portugal, Malta, Noruega, Alemanya i el Regne Unit són alguns dels països als quals portarà les seves instal·lacions participatives

La companyia d’arts de carrer Tombs Creatius ha iniciat una gira per Suècia i Dinamarca del seu nou muntatge, Secrets, estrenat a la passada edició de FiraTàrrega. I és que aquest espectacle vivencial forma part de la programació de quatre festivals d’aquests països nòrdics entre finals de juliol i principis d’agost.

El 27 de juliol, Tombs Creatius va muntar Secrets al festival Internationella Gatuteaterfestivalen de Halmstad (al sud de Suècia) i el 28 i 29 de juliol, al Passage Festival de Helsingør (Dinamarca). La gira continua al Malmöfestivalen (Suècia) amb actuació entre el 12 i el 18 d’agost, per acabar a la capital del país, Estocolm, oferint el muntatge al públic suec entre el 18 i el 21 d’agost a l’Stockholm Culture Festival.

Aquest cop és el primer que la gira s’allarga a quatre certamens d’arts de carrer a la regió nòrdica

Passage i Malmöfestivalen eren cites habituals en l’agenda estival de Tombs Creatius abans de la pandèmia i aquest cop és el primer que la gira s’allarga a 4 certamens d’arts de carrer de la regió nòrdica, completant un mes sencer de bolos.

L’interès per la proposta innovadora de Secrets es va fer pal·lès ja a l’estrena del muntatge a FiraTàrrega, on les programadores dels festivals de Helsingør i Malmö van poder gaudir la vivència. L’espectacle vivencial fa una proposta totalment personalitzada, fins i tot en l’idioma, per això, ha calgut traduir alguns aspectes textuals tant al suec com al danès i els intèrprets que fan la gira, Bruna Tomàs, Jordi Gilabert i Ion Reguera, han adaptat el seu guió amb expressions en aquests idiomes.

Les properes actuacions a Catalunya seran el 19 de setembre a Montornès del Vallès i el 16 d’octubre, a Olot
Vols veure on serem pròximament? → Consulta l’AGENDA

La gira per Suècia i Dinamarca completa una temporada d’actuacions per Catalunya que ha portat Secrets a la Mostra Igualada, al festival Mil Maneres d’Alcoletge, a Martorell, a Talarn, a les Festes de Maig de Lleida, al Festival Mitjó de Riudebitlles, al Castell de Montjuïc de Barcelona, al festival Figueres es Mou, al festival Al Carrer de Viladecans, a l’Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu i, internacionalment, també a la Feira da Primavera de Sines (Portugal). Després de visitar el nord d’Europa, Secrets també visitarà Montornès del Vallès (19 de setembre) i Olot (16 d’octubre).

El públic passa de ser espectador a protagonista
Aquí pots conèixer tots els secrets de Secrets

Recuperació de l’activitat internacional prepandèmia

Secrets no és l’únic muntatge de Tombs Creatius que fa gira internacional aquest estiu. La companyia està recuperant aquesta temporada l’activitat internacional habitual abans de la pandèmia del Covid19. Després de 2020, en què les contractacions més enllà de les fronteres catalanes es van paralitzar amb tot just una excepció, i de 2021, en què es va començar a recuperar lleugerament l’activitat amb actuacions a Portugal, França i Alemanya, aquesta temporada 2022 torna a portar les diferents propostes de Tombs Creatius arreu d’Europa.

Precisament, el festival de Malmö (Suècia), entre el 12 i el 18 d’agost, també és la destinació de la instal·lació L’estrany viatge del Senyor Tonet, que ja va viatjar a Elvas i Setúbal (Portugal) al juliol i a l’Stoppested Verden Festival de Hamar (Noruega), a principis de juny.

Els ‘Xics del Xurrac’, la colla castellera nascuda en una fusteria viatgen a Noruega, Malta, Alemanya i el Regne Unit

Els Xics del Xurrac, la proposta basada en el món casteller, ja va ser present al Bergen International Festival de Noruega durant una setmana al juny; a finals de juliol ha format part del programa de l’Esperimenta Tikka Xjenza de Malta i, entre el 12 i el 14 d’agost, serà al festival Open Flair de Eschwege (Alemanya). La insòlita colla castellera de fusta també tancarà l’estiu amb una gira pel Regne Unit amb actuacions al festival GDIF de Londres i també al Freedom Festival de la localitat de Hull.

També la PUCK Cinema Caravana i el seu nou muntatge PUCK i la seva troupe, estrenat en plena pandèmia, ha creuat fronteres: al juny, finalment, va poder fer una de les actuacions cancel·lades per les restriccions de la Covid19, al KinderKultur Festival de Duisburg (Alemanya).

Torna enrere
X