Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Toni Ortiz ens dibuixarà ànimes noves en un experiment artístic exclusiu per al Recrea’t

Va ser el futbol el que va crear el nostre vincle amb el Toni Ortiz. Culer fins a la medul·la, vam viure el 2 a 6 del Madrid-Barça treballant a la Fira de Titelles de Lleida fa 10 anys. Fèiem torns per atansar-nos a un bar, veure com anaven i narrar a l’altre el minut i resultat. És un record que guardem a la memòria com a prova que les coses més banals poden convertir-se en grans oportunitats. I és que conèixer el Toni Ortiz ha estat l’oportunitat de descobrir que les parets amaguen secrets grandiosos, que el món pot ser molt més gran i que els murs, només cal dibuixar-los per a que no siguin fronteres que limiten la nostra llibertat.

El Toni Ortiz és un «guixaire». Tota la seva imaginació pot sortir a través de les línies d’un petit guix que ratlla el terra o la paret. I d’un dibuix, fa un món. Un món en el que la gent podem participar. És el que té ser un artista al que li agrada interactuar amb el públic. No s’aconforma amb exposar la seva obra al carrer. L’acaba quan les persones la utilitzen com a diversió, com a punt de trobada i de sortida dels seus murs. Els seus dibuixos obren portes, com si no tingués prou amb el món tal i com el veiem la resta de mortals. I és ben cert, quan ell el pinta, l’univers és un lloc millor per viure-hi. Ho ha demostrat a carrers d’Espanya, França, Holanda, Alemanya, Bèlgica, Itàlia, Suècia, Egipte, Oman, Kuwait, India, Marroc o Portugal des de l’any 2001 en què va començar a practicar el seu art.

Un 2 a 6 és un resultat difícil d’oblidar. El cas és que una dècada després mantenim l’amistat i la fascinació per aquest artista autodidacta il·lustrador de mons al carrer. I com que sempre hem pensat que la imaginació i la creativitat són potents eines transformadores de la realitat, volem posar al Recrea’t una mica d’aquesta llavor de la mà del Toni Ortiz. I per això, li hem proposat un joc creatiu nou. Un experiment per fer conjuntament. Un plafó pintat de negre que farà de pissarra i uns forats per treure el cap. El públic es col·loca i el Toni imagina. La resta ho farà el seu guix sobre el taulell i, igual que fa amb murs i parets, farà amb les persones: els dibuixarà personalitats que no haurien cregut mai, universos infinits sota el seu cap, una ànima més enllà del seu propi cos. Us atrevireu a viure l’experiència? Nosaltres tenim moltes ganes de veure què en surt d’aquesta idea. Perquè si funciona, si és tan màgica com ens la imaginem, el Recrea’t haurà servit, també, per bastir una col·laboració amb un artista al que admirem. Serà un luxe tenir-lo a Bellpuig i intentar crear plegats una idea sense límits com tot el que passa per les seves mans.

Torna enrere
X