Work in progress

Les novetats de Tombs Creatius

Publicat el dia

Un assaig obert insòlit per una proposta insòlita

“Haurem de ficar el cap a dins de la rentadora?!” Aquesta va ser una de les preguntes estrella a l’assaig obert que vam fer del nou espectacle de Tombs Creatius, Secrets, aquest dijous a Tàrrega. El més sorprenent és que a l’assaig no vam poder portar la rentadora perquè cal acabar de “tunejar-la” i adaptar els mecanismes que faran que expliqui una història, un secret. I és que ahir vam portar el que teníem. Sóm una companyia que fa instal·lacions participatives. Els assajos oberts, per tant, poden arribar a ser tan insòlits com les nostres propostes. I així va ser.

Precisament, quan faltaven 80 dies per preestrenar Secrets, vam despullar la nostra proposta per mostrar els budells del procés creatiu, que entra en la recta final. Phileas Fog va fer la volta al món, nosaltres acabarem de produir el nostre espectacle més arriscat. Secrets combina les instal·lacions que acostumem a proposar amb una proposta de vivència intensa, emocionant, única i amb un final específicament preparat per a cadascuna de les persones que facin el recorregut. I aquest dijous, el públic que es va animar a venir a l’assaig obert organitzat per FiraTàrrega va poder fer aquest recorregut guiat coneixent els secrets de Secrets. Moltes de les coses que els vam explicar no les sabrà la gent que participi en la proposta final. Perquè formen part de les interioritats del procés creatiu. Per això va ser bonic compartir-ho amb qui va dedicar-nos una estona venint a veure una proposta inacabada.

Com hem creat les petites històries que explicarem al recorregut, d’on han sortit els elements que conformen els jocs, quines històries hi ha darrere de les històries o, fins i tot, algunes casualitats que fan que Secrets tingui ja vida pròpia, bategui i ens sorprengui amb el camí per on ens està portant. Són aspectes que vam poder explicar a l’assaig obert. I el públic, petit, gran, conegut, desconegut, professional, fan incondicional, gent que no ens coneixia de res encara, de Tàrrega i de fora, fins i tot algun despistat que passava per allà i va veure la misteriosa iurta i tota la parafernàlia que teníem allà muntada i va decidir quedar-se. Tot aquest públic va convertir-se en còmplice del que estem tramant. I ja forma part de Secrets.

A 80 dies de la preestrena a Vilanova de Bellpuig (per a l’estrena a FiraTàrrega el dia 10 de setembre en falten 93), no hem desvetllat tots els secrets de l’espectacle. Ni ho farem ara! El que sí podem dir, a cau d’orella i amb veu fluixa, és que quan vingueu a ser protagonistes de l’espectacle i trieu la porta per on entrar al recorregut, us endinsareu en una història que també construireu vosaltres i que us portarà a conèixer secrets amorosos, notícies secretes, grans secrets de la humanitat, secrets gastronòmics o somnis secrets. El final… serà vostre. I el podreu guardar com el vostre gran secret.

Shhhhttt!

Torna enrere
X